Livet er skønt og…

Flos lamper – design, når det er allermest spændende

Når det kommer til design, så har jeg en svaghed for alt, hvad der er anderledes. Måske det skyldes, at jeg kommer fra et meget konservativt indrettet hjem, hvor der var lagt vægt på traditioner. Alt, hvad der af kunsteksperter var anerkendt, kunne bruges i indretningen af mine forældres hus.
Så min interesse for at finde designs, som ikke findes i alle andre hjem, er måske lige så meget startet som ethvert andet regulært teenageoprør. Det er ikke, fordi jeg foragter klassisk stil og alt, hvad der er mere ”almindeligt” – på ingen måde. Jeg beundrer det, når jeg ser det i andres hjem, men i min egen lejlighed, der skal det være anderledes. Det skal være spændende og bryde med alt, hvad der er traditionelt.

Italienske Flos

Når det kommer til lamper, har jeg fundet et brand, der altid gør mig blød i knæene. Den italienske designvirksomhed Flos. Den er endnu ikke så populær herhjemme, men der findes dog alligevel en del danske forhandlere på nettet. Du vil garanteret også kunne genkende nogle af deres produkter, når du ser dem. Innovativt og provokerende design
Virksomheden i sig selv er som sådan ikke ny på nogen måde, da den har rødder tilbage i 1950’erne. I Italien er de kendt for deres tidløse og banebrydende design, hvor de gang på gang formår at sætte nye standarder for både kvalitet, design samt brug og sammensætning af materialer. De har gennem årenes løb samarbejdet med en lang række spændende kunstnere som Philippe Starck, Jasper Morrison og Castiglioni brødrene, og deres designlamper har vundet adskillige priser.

Guns og Glo-Ball

Ovenstående navne siger dig højst sandsynligt ikke det helt store, men du kan måske genkende dem, når du kigger på billederne. Selv er jeg den lykkelige ejer af to Glo-Ball lamper og har intentioner om at skulle investere i flere, når jeg får lidt større råderum i minFra James Morrison økonomi. Netop den serie jeg selv ejer et par eksemplarer fra er lavet af opal glas og designet af Jasper Morrison. Det specielle og tidløse look gør, at denne serie vil være populær i en flere årtier fremover. Den bryder med de traditionelle former og giver et anderledes og mere afdæmpet lys end man er vant til.

Guns serien er skabt af Philippe Starck, der på en sarkastisk måde gør op med et samfundsproblem. Efter min mening gør det lampen endnu mere attraktiv. At man tør være samfundskritisk i sit design, gør det stærkt. På bordlampen ”Guns Bedside Gun” er der på foden indgraveret Happiness is a hot gun. Et ordsprog ,der er bemærkelsesværdigt, og som hellere end gerne må pryde mit sengebord.