Husstøvmider i hjemmet

Vi kender det alle sammen. Små nullermænd liggende rundt omkring i hjørner og kanter. Og lige som man har støvet af synes tingene igen at være dækket af støv.
Det er meget naturligt, men meget af det kan forebygges ved at have et sundt indeklima og ved at rengøre noget oftere og selvfølgelig have en ordentlig støvsuger med et godt filter.

Noget der er vigtigt er at sørge for at få luftet ud minimum tre gange daglig á ca et kvarter. Et fugtigt og varmt miljø er det husstøvmider trives bedst i. Har man for høj luftfugtighed i rummet, ser man det hurtigt, da der så vil være dug på indersiden af vinduet. Derfor bør man altid have vinduet åbent, efter man har været i bad, vasket op eller i det rum, hvor ens tørretøj står, hvis man ikke har mulighed for at tørre det udendørs.

Husstøvmiderne lever i blandt os og spiser hudskæl fra både mennesker og dyr. Et sted de trives bedst er faktisk også i sengen, så derfor er det vigtigt at du sørger for at få vasket sengetøjet og sengelinned minimum 2 gange ugenligt ved i hvert fald 60 grader, medmindre du vil dele seng med husstøvmiderne.
Når du skifter sengetøj er det også en god idé et støvsuge madrassen og vende den i ny og næ.

En god støvsuger er vigtig, hvis man vil holde støvet nede. Faktisk er der stor forskel i kvaliteten på støvsugere. Nogle støvsugerfiltre er ikke gode nok og kan for allergikere gøre det endnu sværere.
Et filter der ikke er godt nok opfanger godt nok noget af støvet, imens at meget at støvet bliver til fint støv og ryger ud af støvsugeren igen. Det er svaret på, hvorfor mange oplever at have støv på fjernsyn, anlæg, borde osv. kort efter, de har støvsuget. Meget af det ender endda også i lungerne, så sørg nu for at få en ordenligt støvsuger. Nilfisk støvsugere er kendt for at have gode filtre, men Miele og andre kendte kvaltietsmærker har også gode filtre. Forhør dig hos forhandleren og få en ordenligt støvsuger, der kan fjerne de små bæster!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mariefuglendorff.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405