“Fremtidens børn”

QlikView

Jeg ved ikke med jer, men jeg oplever tit, at økonomi- og styringsprogrammer på jobbet er både komplicerede at finde ud af og er svære at finde rundt i. Det betyder, at man ofte skal have fat i en ekspert eller anden person, som kan hjælpe en. Det er selvfølgelig frustrerende for dig som medarbejder, men det er også spild af tid og indsats.

For jeg mener, at systemets opsætning og brugerflade ikke burde være grunden til, at man har det svært med en opgave eller et projekt. Jeg mener, at systemet skal gøre det så nemt og brugervenligt at finde de nødvendige informationer, så vi som medarbejdere kun skal koncentrere os om vores opgave.

Enkelt og brugervenligt

Af ovennævnte grund var jeg da også svært begejstret for QlikView. Her er det slut med komplicerede kommandoer og forespørgsler. Man skal ikke bekymre sig om forvirrende skærmbilleder, men bare pege og klikke, og så får man svar, som man spørger.

Det lyder enkelt, og det synes jeg også, at det er. Med et klik får man adgang til interaktive instrumentbrætter, som man lynhurtigt kan tilpasse og opbygge. Den teknologi hedder in-memory associative-teknologi, og den har i hvert fald gjort mit arbejde nemmere.

Fungerer også med eksisterende systemer

Ud over sin brugervenlighed er jeg glad for QlikView af en anden grund: den kan indsamle data fra mange kilder og implementere denne data. Det betyder, at hvis du har et eller flere Business Intelligence-programmer, så kan data herfra føres over i QlikView. Det giver god mulighed for at samle alle jeres data og samtidig få et udmærket overblik.

Man kan selvfølgelig også vælge at bruge QlikView som sin foretrukne platform til Business Intelligence. Hvis virksomheden alligevel står overfor (IT-)systemskifte, er det da en mulighed, der er værd at tage med, for hvis det bruges rigtigt, kan det spare masser af ting og besvær.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mariefuglendorff.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *