Er der nogle love omkring det?

“Regler er til for at blive brudt”
– Anonym

 

Danske love

Er valg af køn lovligt?
Den danske lov om kunstig befrugtning trådte i kraft i juni 1997. Ifølge loven kan man ikke vælge køn på et barn, medmindre det sker for at undgå en kønsbestemt, alvorlig arvelig sygdom.

Er det lovligt at udvælge et foster på baggrund af dets gener?
Den danske lovgivning om kunstig befrugtning siger, at genetisk undersøgelse af et befrugtet æg kun kan foretages i tilfælde af, at der er øget risiko for at barnet får en alvorlig sygdom.(Lov om kunstig befrugtning fra 1997)

Endvidere følger det af loven, at genetisk undersøgelse af et befrugtet æg kun kan ske i tilfælde af reagensglasbefrugtning, hvor par som ikke selv er i stand til at få børn får foretaget kunstig befrugtning. Fordi ægget i disse tilfælde befinder sig uden for kroppen, er det lovligt at lave genetiske undersøgelser, der kan påvise eller udelukke væsentlige kromosomfejl. Dvs. det er lovligt så længe det foregår uden for selve kroppen.

Er det lovligt at udvælge et bestemt foster for at give væv til et andet menneske?
Der er ingen speciel lov omkring dette område i Danmark. Men loven siger dog om kunstig befrugtning, at det kun er lovligt at udvælge et æg, hvis der nu er risiko for en arvelig kendt sygdom. Derfor er det ulovligt at udvælge en bestemt fosfor for at give væv til et andet menneske. Herunder, taler vi altså om donorbørn.

Er kloning af mennesker lovligt?
Det er forbudt i langt de fleste lande at lave kloning af mennesker.

 
Disse love er et uddrag fra:http://www.bionetonline.org/dansk/Content/db_leg1.htm

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mariefuglendorff.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *