Gensplejsning.

Det næste indenfor genteknologi, vi kommer til at opleve i forbindelse med designerbørn vil være, at det bliver muligt at gå ind og ændre i fosterets gener. – altså at genmanipulerer gennem gen­splejs­­­ning, for at opnå ønskebarnet.

Sådan fungerer det:                                                                                                         Man ændrer i det syge (eller uperfekte) gen og konstruerer derved en rask udgave. Det manipulerede gen sættes ind i en harmløs virus, der er tømt for virusgener. Det gensplejsede virus bliver nu sat til at angribe embryonet, som under angrebet får det raske gen ind i kromosomerne. Til sidst vil embryonet blive sat tilbage i moderen, hvor det vil udvikle sig og være kureret.

Grundtanken bag:                                                                                                            Man kan sige, at gensplejsning af embryoner, vil være et nyt alternativ til at kassere ’syge’ em­bry­oner. Det vil give os muligheden for at helbrede disse arvelige sygdomme, som PGD-teknikken har afsløret.  På den måde vil gensplejsning åbne mange nye døre og tilføre samfundet mange gode sider.

Bagsiden vil være, at teknikken, efterhånden som vi ved mere og mere om de forskellige geners egenskaber, netop vil blive brugt til at ændre på barnets udseende og personlighed, og dermed for alvor blive starten på designerbørn.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mariefuglendorff.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *