Kunstig befrugtning.

Kunstig befrugtning er en metode, som gør det muligt, at få børn uden at være fysisk sammen.  

Sådan fungerer det:                                                                                                    Kvinden behandles med hormoner, som gør, at hun producerer flere follikler. Det er i disse, at æg­cellerne udvikler sig. Hormonbehandlingen gør derfor, at æggestokkene er i stand til at udvikle fle­re æg på én gang – faktisk op til 10 ad gangen. Lige inden, at æggene er modnet tages de ud. Derefter blandes de i rea­gensglas med næringsvæske og sædceller. Inden der er gået 18 timer, er æggene befrugtet .

De æg, som nu er befrugtet overføres til nye reagensglas med nye næringsvæsker, hvor de lang­somt udvikler sig til embryoner. Når embryonerne hver især består af 6 -8 celler, udvælger læger­ne de bedst udviklede embryoner og 2 – 3 af dem sættes tilbage i kvinden. Her vil en af embry­on­­erne forhåbentlig sætte sig fast i livmoderen og udvikle sig som et normalt foster.

 

Grundtanken bag:                                                                                                             Den oprindelige tanke bag kunstig befrugtning var, at barnløse par eller enlige mødre, som ikke selv var i stand til at få børn, nu kunne få muligheden. Det første barn, der blev født efter kunstig befrugtning var Louise Brown i 1978. Alt gik godt og hun lever i dag og har selv født et naturligt undfanget barn. Det skabte den gang megen debat om, hvorvidt det er, at blande sig i naturens gang og hvor grænsen går.

 I dag benyttes teknikken af mange forældrepar, som ønsker at være sikre på, at deres gravidi­tet og fødsel skal under sikre og overvågede rammer.  Denne udvik­ling har gjort, at 10 % af børn i da­gens Danmark fødes efter at være blevet undfanget ved kunstig befrugtning. Dette tal forventes at stige til 40 – 50 % i løbet af de næste 25 år.

Udviklingen har også gjort, at debatten i dag ikke handler om, hvorvidt barnløse par skal kunne ha­ve denne mulighed, men om, om der skal være brugerbetaling, og om alle skal kunne blive kunstigt befrugtede.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mariefuglendorff.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *