Hvilke krav stilles der til de unge og er et designerbarn perfekt i sidste ende?

“Intet menneske, må bruge et andet menneske
udelukkende til sit eget formål”
– Gyldendal

 

Hvilke krav stilles der til de unge?

Med tiden har vi mennesker fået flere og flere forventninger til os selv og hinanden.

Som ung skal man hele tiden sætte nye mål for sig selv og andre, for at tingene kan rykke sig. Flere unge bukker psykisk under, pga. af de krav samfundet stiller dem. Dette kan stilles op imod erhvervslivet i dag. Firmaer som skal ansætte folk, hyrer ikke folk som ingen intelligens eller nogen form for udstråling har. Derfor søger vi konstant efter det perfekte ’jeg’, og så kan vi jo spørge os selv, hvad er det perfekte egentlig for mig? Er det at ligne en Hollywood stjerne eller er der virkelig ikke andre goder i livet?

Er et designerbarn perfekt i sidste ende?
Allerede en smule i dag og i fremtiden vil det være muligt at kunne ændre så meget på sit barn, at det kan blive ligeså perfekt, som den barbiedukke du legede med som lille. Selvom man ser en stor stigning af overvægtige i hele verden, er der nu også kommet en tendens af undervægtighed. Især når det omhandler modeller og i det hele taget det kvindelige køn. Vi stræber efter den perfekte krop, og selvom man måske en dag ’vinder’ ved at nå de mål man har sat sig selv, taber kroppen alligevel i sidste ende. For når vægten og udseendet bliver til en sport, er det ikke længere sundt.

Så det at vi kan gå ind og ændre på øjenfarve, køn, hårfarve, højde, intelligens, form og i det hele taget identitet, gør at vi kan få det lige som vi vil have det. Men er det så virkelig det perfekte i enden? Nogle vil mene det er det helt rigtige og du får det perfekte af det perfekte, mens mange andre slet ikke kan definerer det perfekte. Det er vel en individuel vurdering.
Det vil være en kedelig og trist verden, hvis der ikke kunne være plads til det anderledes og fejlene. Det ‘perfekte’ for mange vil nok være at få et sundt og rask barn, ingen andre ligner, og som er kommet til verden af naturens gang.

For og imod designerbørn

Imod
Kunstig befrugtning skal give par, der ikke selv kan få børn, mulighed for at få assisteret hjælp til det. Herimod i visse tilfælde skaber forældrene og lægerne et barn, der fungerer som en organfabrik, altså det vi kalder doner-søskende. Dvs. barnet altså er blevet til for at hjælpe sin bror eller søster. Dette er forkert, da børn skal elskes og værnes om for det som de er, ikke for hvad de kan gøre for andre. Det er forkert at gå ind og pille ved generne i sæd- eller ægcellen. Så hvis man ønsker sig et barn med helt bestemte egenskaber, er det etisk forkert. Det vil blive et underligt og egoistisk samfund, hvor man vælger ud fra synspunkter, i håb om at barnet får nogle helt specifikke egenskaber. Og det er først når barnet vokser til, man finder ud af de egenskaber, som barnet nu er specifikt tildelt.

For
Det er de færreste indtil videre, der for undersøgt fosteret får forskellige ting og på den baggrund evt. kan få sig en abort. En god ting ved dette, som vi alle er enige om, er at man kan opdage alvorlige sygdomme, misdannelser og Downs Syndrom hos fosteret i tide. Det er jo ikke et liv for en lille nyfødt at det skal igennem op til flere operationer og der stadig er en meget lille chance for at overleve. Så er det ikke værd at få taget en prøve, og lave et indgreb, hvis man kun vægter på netop dette?

Samtidig med alt dette skulle vi tage og spørge os selv, hvad er det egentlig vi søger ved en nyfødt? Søger vi ideelle børn uden fejl og mangler? Søger vi virkelig et samfund, hvor det er forældrene der selektivt skaber barnet i deres eget lille billede? Dvs. fremtidens børn er screenet, testet og formet før de overhovedet er blevet født. Vi giver valget, men glemmer at spørge til selve formen. Vi glemmer at spørge til det billede, vi stræber mod. Og findes der virkelig børn som i udgangspunktet er bedre end andre? Dette er et uforklarligt spørgsmål, men et flertal vil mene vi alle er forskellige og der er ingen der er bedre end andre. Tag bare et kig på: JANTELOVEN!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mariefuglendorff.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *