Hvordan vil det danske samfund blive påvirket?

 “I dag er der jo ligefrem mennesker, som foretrækker kunstig befrugtning, fordi det skaber tryghed, at læger overvåger processen fra undfangelse til fødsel.” – Jonas Fruensgaard


Det startede med at man kunne lave en abort og
siden hen er teknologien blevet mere og mere udviklet, så nu kan man ikke kun selv bestemme om man vil have et barn eller ej, men man kan også selv bestemme hvilket køn ens barn skal have. Man bruger det oftest, hvis der er en arvelig kønsbestemt sygdom i familien, så man kan undgå at få det køn der har mulighed for at få sygdommen. Det er sjældent at børn i Danmark bliver født med arvelige sygdomme eller misdannelser i Danmark, og det sparer staten for en masse udgifter og familien spares for det ubehag at de ved at deres barn er sygt. Men der vil altid være nogle som vælger at beholde et sygt barn. Men kan også sige hvorfor tage livet fra et barn bare for de det ikke er helt raskt? Har det ikke også lov til at leve?


Fremtiden..
I fremtiden vil det nok se noget anderledes ud. Teknologien vil være kommet videre. Om 25 år vil man selv kunne bestemme  hvilken øjenfarve, højde, benlængde og kompetencer barnet skal have. Man vil kunne udfylde et afkrydsnings skema om hvordan man ønsker sit barn.
Samfundet vil blive mere kritisk over for andre og dem der skiller sig bare en lille smule ud.

I dag er hvert 10 barn lavet i et reagensglas, men i fremtiden vil det ca. være hvert 3 barn hvis det fortsætter som det ser ud nu. Der vil ikke være plads til fejl hos det enkle individ, og de mennesker med fejl vil blive udstødt.
Danmark er et af de lande i verden der har flest børn født ved kunstig befrugtning. Det er der også stor mulighed for at vi vil være i fremtiden.
Men det har nok også noget at gøre med at vi har været med siden 1980’erne da man gjorde kunstig befrugtning muligt.

Der er risiko for at de genteknologiske midler kan blive misbrugt, og i fremtiden vil kunstig befrugtning og genmanipulation stige markant, hvis der ikke sker en ændring. I den forbindelse, burde der komme nogle love omkring det, om det skal være lovligt for alle, eller om der skal være en særlig grund til det. Uden love vil der være frit valg til at bestemme hvordan samfundet skal se ud.

“Det handler om ikke at skille sig ud, og om at være perfekt. Det kan være at det at være speciel bliver til en dårlig ting, der er jo ingen der ved hvordan det vil se ud om 30 år.”
– Anonym

Der er både positive og negative ting ved den fremtrædende genteknologi.
Hvis man i fremtiden vil kunne fjerne det onde og lade det gode blive tilbage, så vil man kunne slippe for krige, og man skal ikke bruge så mange kræfter på at blive sunde og raske, og på at være smukke og glade, for det er man for det er det
ens gener siger man skal være. Men mens det vil blive nemmere, vil kravene til individet blive større. Forskellen imellem dem der har mulighed for genmanipulation og dem der ikke har, vil blive større, folk der få designet deres børn kommer til at se ned på dem der ikke har det perfekte barn. Men man ved ikke hvordan samfundet vil reagere på det næste inden for genmanipulation…

Vores mening…
Vi har en forestilling om at det at være naturlig ikke vil være noget særligt mere, og at dem der er naturligt skabt vil blive udstødt sammen med de handicappet. Rige og fattige vil blive mere adskilt. De rige har pengene til at få designet deres eget barn, mens de fattige må undvære det. De bliver næsten til to helt forskellige racer, men lysten til at få børn bliver nok ikke mindre i fremtiden.
Og det personlige forhold mellem to mennesker når de går i seng sammen, vil stadig være noget bekræftende, men ikke på samme måde som det er nu. Børn bliver lavet i et reagensglas og ikke med hinanden.
Folk vil vel ligesom nu gerne have et barn, som man kan følge mens barnet vokser op, så er det bare om man vil have at det skal være 100% ens eget eller det skal være et designerbarn.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mariefuglendorff.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *