Hvorfor vælger vi at få designet vores børn?

“Beauty is like a book, it cannot be judged by its cover”

Indledning
I Danmark er der ca. 10 procent af nybagte forældre, som har fået “hjælp” til at få kreeret deres barn. Bioteknologien kan komme til at give os en masse valg om, hvordan barnet skal designes – udfra forældres illusion om det “perfekte” barn.
Men i Danmark er vi endnu ikke begyndt at designe børn som nedenstående billede viser. USA er et skridt foran os, hvor man kan vælge barnets køn.

Se nedenstående billede for eksempel, hvor der står følgende: “Indtast jeres ønsker i felterne.” Felter indeholder køn, race, IQ, sprog, egenskaber, hårstruktur, øjne og tænder. Den første tanke er nok for det fleste; Er dette et spil?

Men det er måske bare fremtidens billede på, hvad der kommer til at ske; At forældre kan sidde hjemme fra computeren og designe deres kommende børn. Lidt ligesom sims, hvor man også “vælger” en baby. Vælger alle de ovennævnte ting. Surrealisstik, hvis det skal blive vores fremtid, hvor vi tilstræber at få børn med rette

Billede er fra: tekno.dk

 – Billede fra følgende kilde: tekno.dk

Hvem?
Der er ingen tvivl, om at der er mange årsager til at forældre vælger at ”designe” deres børn. I dag er det forældre, som ikke kan få børn, der vælger at få lavet kunstig befrugtning. En anden årsag er at nogle forældre ligefrem foretrækker kunstig befrugtning, fordi at det skaber tryghed hos forældre, at lægerne overvåger graviditeten helt til slut. En tredje årsag er den dårlige sædkvalitet. Hvis f. eks manden har dårlig sædkvalitet og man ”hjælper” dem med at befrugte ægget. Hvis de så får en dreng, arver han højst sandsynlig mandens dårlige sædkvalitet. Og på den måde gør vi befolkningen mindre forplantningsdygtig.
I fremtiden vil det måske være rige forældre, som stræber efter deres ”ønskebarn.” For når dette fænomen begynder at blive aktuelt er det højst sandsynlig rigtig dyrt.

Illusionen om det ideelle barn
Vi bør stille os selv nogle spørgsmål før vi bare begynder at overveje vores ønskebørn. For hvad er det egentlig vi stræber efter? …


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mariefuglendorff.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *