Regntøj – en dansk nødvendighed?

Vejret i Danmark, er ikke altid lige pålideligt og ofte åbner himlens sluser sig når det er allermest uhensigtsmæssigt. Du kender det sikkert selv, bedst som man står til et hyggeligt udendørs arrangement g så vælter det pludselig ned eller man har godt gang i cyklen på vej til arbejde og bliver overrasket af en irriterende byge. Og som ordsproget siger, så findes der ikke dårligt vejr, kun forkert påklædning.
Med afsæt i det, vil vi i dette indlæg kigge nærmere på regntøj.

Funktionelt eller flot?
I gamle dage var regntøj typisk bare noget der skulle være funktionelt og praktisk, men i dag er det ikke nok, nu skal det samtidig være moderigtigt og flot. Heldigvis lytter producenterne til forbrugernes forespørgsler og krav. Langt de fleste producenter tilbyder derfor i dag, regnsæt der er både funktionelle og moderne, som du sagtens kan matche med din øvrige garderobe.

Hvad med størrelsen?
Når det kommer til størrelsen på regntøj, er der desværre en tendens til at regntøjet købes lidt for stort, så der er plads til f.eks. en varm trøje inden under. Dette er en generel misforståelse, idet man derved øger tykkelsen på det lag, hvor luften skal varmes op. For at få det maksimale ud af regntøjets funktion, skal det passe perfekt, ligesom almindeligt tøj.

Vandsøjletryk
Vandsøjletryk er den tekniske definition på den mængde af vand i millimeter, som 1 kvadratcentimeter af materialet kan modstå, før vandet gennembryder det. Jo højere et vandsøjletryk der angives fra producenten, desto større en mængde vand kan regnsættet modstå. En god tommelfingerregel er, at et materiale er vandtæt, når det har et vandsøjletryk på minimum 1.500 mm.

De fleste regnsæt ligger på en skala fra 3.000 mm til 10.000 mm, hvilket er rigeligt til de fleste formål f.eks. cykling, havearbejde og andre fritidsaktiviteter.

Åndbarhed
Når du køber regntøj, er det vigtigt at du købet et sæt der passer til det formål, regntøjet skal bruges til. Skal du f.eks. cykle eller udføre andre former for fysisk aktivitet, er det yderst vigtigt at regnsættet er meget åndbart. Skal du derimod primært bruge regntøjet til, at gå en tur eller lufte hunden, behøver du ikke at vægte åndbarheden så højt.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mariefuglendorff.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405