Designerbørn – etik

Hvad er designerbørn?
-Der findes ikke designer børn nu, men i fremtiden vil det blive muligt at designe sit eget barn via genteknologi. Dvs. at man vil kunne ændre i udseendet, øjenfarve, hudfarve, højde osv. Man vil kunne ændre i en baby’s dna, og derved ændre på udseendet. I dag arbejdet man på at finde nye metoder til at kunne helbrede mennesker med genetiske sygdomme. Men senere hen vil teknikken måske række så langt at den vil kunne bruges på folk der ikke lider af nogen sygdom, men som blot vil være klogere eller kønnere.

Læs min artikel om børn og prævention.

Vi vil undersøge hvad folk synes om det, hvordan man gør og hvilke konsekvenser der kan være. Vi vil undersøge om det er etiks korrekt at designe sit eget  barn ved genteknologi, set i lyset af nutidens og fremtidens muligheder.

Vi har spurgt en række unge mennesker om deres meninger:

  • Ca. 25 % af de unge anede ikke hvad gensplejsning og genteknologi var. De fleste havde hørt om ordene før, men kunne ikke rigtig definere dem.
  • 85 % af de unge syntes ikke at det er etisk korrekt at designe sit eget barn og de kunne heller ikke selv finde på at designe deres drømmebarn. Men det kan sagtens nå at ændre sig for folk er allerede enige om at udseende vil komme til at betyde meget mere i fremtiden end den gør nu.
  • De unge regner også med at verden vil komme til at ligne noget fra ”Barbies verden” det hele ville blive for perfekt.
  • Vi tror selv at der i fremtiden vil blive en konkurrence i det at have det smukkeste og mest perfekte barn. Hvis der er en af dine bekendte der planlægger at få sig et designerbarn, kan man nemt fristes til at gøre det samme bare for ikke at sakke bagud i hierarkiet.
  • Der er mange af de unge der tror at de godt selv kunne finde på at fravælge et handicappet barn hvis de ikke har mulighed for at tage sig af det. De tror at det er bedst for både barnet og dem selv både psykisk og fysisk.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mariefuglendorff.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *