Designerbørn – som at installere et nyt køkken

Designerbørn – som at installere et nyt køkken..

I fremtiden vil man kunne tjekke fostrets detaljerede egenskaber, og derfor ikke længere kun fravælge børn, der kan få alvorlige sygdomme, men i stedet vælge det barn, man mSom et puslespilener, har netop det bedste fra hver af forældrene. Skridtet videre er at foretage egentlig gensplejsning for at indsætte “forbedrede” egenskaber, ligesom man allerede gør på dyr og planter.

 

 

 

 

For meget?

Tanken om at gribe så aktivt ind i at designe sit ønskebarn vil sikkert virke frastødende på de fleste. Når det alligevel virker sandsynligt at mange forældre vil gøre det, er det ikke mindst fordi der kan starte en form for “våbenkapløb”: Hvis nogle forældre giver deres børn et kønnere udseende eller en bedre hukommelse, så presser det alle andre forældre til at følge trop for at deres børn ikke skal falde bagud. Det er dog med en vis risiko for, at der kan vise sig at være meget uheldige bivirkninger ved de genetiske ændringer, som man foretager.

 Ikke for barnets skyld!

Jens Reich, som er forsker i genetik,  stillede også det helt centrale spørgsmål: Hvem gør vi det for? Efter hans mening er det ikke for barnets, men for forældrenes skyld. Vi producerer børn, der normalt aldrig ville være blevet født, som aldrig ville have overlevet en graviditet, og som måske oven i købet er blevet forsynet med egenskaber, som passer med de forestillinger, deres forældre har om det perfekte barn – nærmest som var det et nyt køkken de fik installeret. Risikoen, smerten og fremmedgørelsen, den kommer barnet til at bære på.

Kilde: Teknologirådet http://www.tekno.dk/subpage.php3?article=289&toppic=kategori2&language=dk


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mariefuglendorff.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *