Hvad siger forskere?

Vi har interviewet en læge der arbejder ved Klinisk Genetisk Afdeling, Århus Universitets Hospital. Hun har af personlige grunde valgt at være anonym. 

Fremtidens designerbørn:

Vi har spurgt om det i fremtiden bliver muligt at designe sine egne børn.  Hun svarede at: ” Det bliver muligt, men det ikke noget der kommer til at foregå indenfor det offentlige system eller på privat hospitaler, men der vil helt sikkert blive et sort marked.”

Hun synes ikke at det er etisk korrekt at designe sine egne børn, hun udtaler: ” Den teknologi vi bruger i dag på hospitalerne er etisk korrekt, altså at sortere et barn fra, hvis den lider af en eller form for sygdom. Men jeg synes ikke det okay at vælge efter køn, hårfarve osv. -Jeg kunne aldrig selv finde på at sortere et barn fra! Det design vi har fra naturens side er rigtigt fint. Noget af dét ved at få et barn, er også overraskelsen i, hvordan det kommer til at være og se ud. Jeg kunne kun finde på at sortere et barn fra, hvis det havde mulighed for at arve en dødelig sygdom.” Hun udtalte også, at hun tror der findes en genetisk underverden, hvor der illegalt bliver forsket og eksperimenteret med et skabe designer børn.

Spændingen ved at få et barn:

”Jeg tror de fleste mennesker i fremtiden vil få børn præcis som vi plejer, det vil kun være få der udnytter muligheden for at få børn på andre måder. Det vil også være dyrt at designe sine børn, så det vil nok mest være overklassen, som ville gøre det. I fremtiden håber jeg ikke, at man vil teste alle fostre for sygdomme og handicap, da jeg synes at det etisk ukorrekt, der skal være en spænding over at få et barn. ”

Psykisk:

”På det psykiske plan tror jeg, at vi vil forske mere i at finde generne, der giver psykiske lidelser og derved kunne fravælge dem. Jeg tror man engang vil tage en blodprøve på moderen og derved vil man kunne se om barnet vil få psykiske lidelser, sygdomme og måske se barnets karaktertræk.” Hun tror dog ikke ar det er noget der vil komme til at foregå på sygehusene, det bliver på det sorte marked. Det kan være at man kan finde de gener som giver intelligens, -og hvem vil ikke gerne have kloge børn? Men at få lavet sådan en test vil være rigtig dyr.”Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mariefuglendorff.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *