Hvad er gensplejsning?

Genteknologi/ forskere

Folk arbejder med at finde nogle nye metoder til, at overføre raske gener for at helbrede nogle af de syge mennesker, som lider af genetiske sygdomme.
Senere henne i fremtiden vil teknikkerne, måske også kunne bruges på nogle mennesker, som slet ikke er syge, men som egentlig bare vil være klogere eller kønnere.
Forskere blev færdige i 2003, med at lave et landkort over de ca. 20.000 gener, som mennesket består af. Det var et meget stort projekt, for alle forskere i hele verden.

Hvad er gener, og hvor findes de? 

Alt der lever eller har levet, er der gener i. F.eks. i mad er der mange gener eller i planter.
Et gen er en kode, som bestemmer hvilke egenskaber vi har.

F.eks. om vi bliver høje, eller om vi får blå, brune Øjne osv. Generne bestemmer hvordan vi ser ud. Halvdelen af generne får vi fra vores mor, og den anden halvdel får vi fra vores far.

Hvad er gensplejsning? 

Ved gensplejsning ændrer man på generne og derimod også ved egenskaberne. Det betyder at man sætter et fremmed gen ind til menneskets egne gener. Dvs. at mennesket, der får det fremmed gen, får de egenskaber, som genet er kodet for.


Der er stor risiko for at ændre på barnets personlighed, og at vi skaber fysiske ændringer ved barnet.Forsøg med babyer? 

Nogle af forskerne mener at de er ved at få mere styr på, når de gensplejses et menneske eller et dyr, men vil de tage risikoen på babyer?  Vil fremtidens mennesker få sat dyregener, for at få superegenskaber?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mariefuglendorff.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *