Konsekvenser

Konsekvenser:

Ved gensplejsning er der et problem, man kan ikke trække de nye gener man har valgt at sætte ind tilbage, så hvis man sætter nye gener ind i et forster og det så bliver handicappet eller for en anden form for skade, kan det ikke laves om.

DNA ændringer øger risikoen får at få kræft og andre sygdomme som leukæmi. Leukæmi øges med 161 gange og risikoen får at dø tredobles. Ved hjælp af reagensglasbefrugtning kan man se om et foster har en genetisk sygdom. Og det kan man fravælge de syge og beholde et af de raske foster, men det er ikke særlig sundt og kan også være meget farlig.

 Man lavede en-gang en gen- ændring i en mus som fødte en mus med et øre på ryggen, hvis det samme kunne ske for mennesker ville det være kata-strofalt. Der er også blevet eks-perimenteret med Kaniner. Man fik “fremstillet” en selvlysende kanin.

“Tingene begynder som forsøg, så bliver de gjort til behandlingsforsøg og til sidste fjernes ordet forsøg, og det er blevet til behandling.”

Det første barn

Da der i 1970’erne blev født det første reagensglasbefrugtede barn, Louise Brown, dengang var der helt sikkert ingen der havde forestillet sig at forskningen inden for bio- og forplantningsteknologien ville gå så hurtigt. Den nye, men ulovlige metode herhjemme, går ud på at et barn rent faktisk kan blive til ved hjælp af et aborteret fosters ægceller. Befrugtede æg kan undersøges for bestemte arvelige sygdomme og frasorteres. Ældre kvinder kan, få deres æg befrugtet kunstigt, ved at få flyttet kernen af ægcellen over i en anden kvindes tomme æggeskal, hvorefter ægget kan befrugtes med en mands sæd. Hvis forsøget lykkes, vil resultatet blive, et barn med tre genetiske forældre, kvinden, manden og den kvinde, der leverede ægge-skallen.

Reagensglas’børn 

En historiker og medlem af etisk råd, er bange for den eftervirkning det kan have på et barn, der bliver til ved hjælp af kunstig befrugtning og ændring i generne. Føler de sig unormale og udenfor samfundet, fordi de blev skabt i et reagensglas, i stedet for ved normale omstændigheder. Hun mener også det ville have været bedst hvis vi aldrig havde indført reagensglas befrugtning, fordi hun er nervøs for hvor langt man kan strække grænsen.

Antallet vokser!

Der er et voksende antal kvinder, der fravælger den tilbudte fosterdiagnostik med henvisning til, at de betragter deres graviditet som noget godt, normalt og lykkeligt – noget der ikke skal pilles ved. For ligesom, hvis du vælger at få foretaget en hiv-test, er der en risiko for, at du skal se døden i øjnene.

http://www.information.dk/29120


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/mariefuglendorff.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *