Regntøj – en dansk nødvendighed?

Vejret i Danmark, er ikke altid lige pålideligt og ofte åbner himlens sluser sig når det er allermest uhensigtsmæssigt. Du kender det sikkert selv, bedst som man står til et hyggeligt udendørs arrangement g så vælter det pludselig ned eller man har godt gang i cyklen på vej til arbejde og bliver overrasket af en irriterende byge. Og som ordsproget siger, så findes der ikke dårligt vejr, kun forkert påklædning.
Med afsæt i det, vil vi i dette indlæg kigge nærmere på regntøj.

Funktionelt eller flot?
I gamle dage var regntøj typisk bare noget der skulle være funktionelt og praktisk, men i dag er det ikke nok, nu skal det samtidig være moderigtigt og flot. Heldigvis lytter producenterne til forbrugernes forespørgsler og krav. Langt de fleste producenter tilbyder derfor i dag, regnsæt der er både funktionelle og moderne, som du sagtens kan matche med din øvrige garderobe.

Hvad med størrelsen?
Når det kommer til størrelsen på regntøj, er der desværre en tendens til at regntøjet købes lidt for stort, så der er plads til f.eks. en varm trøje inden under. Dette er en generel misforståelse, idet man derved øger tykkelsen på det lag, hvor luften skal varmes op. For at få det maksimale ud af regntøjets funktion, skal det passe perfekt, ligesom almindeligt tøj.

Vandsøjletryk
Vandsøjletryk er den tekniske definition på den mængde af vand i millimeter, som 1 kvadratcentimeter af materialet kan modstå, før vandet gennembryder det. Jo højere et vandsøjletryk der angives fra producenten, desto større en mængde vand kan regnsættet modstå. En god tommelfingerregel er, at et materiale er vandtæt, når det har et vandsøjletryk på minimum 1.500 mm.

De fleste regnsæt ligger på en skala fra 3.000 mm til 10.000 mm, hvilket er rigeligt til de fleste formål f.eks. cykling, havearbejde og andre fritidsaktiviteter.

Åndbarhed
Når du køber regntøj, er det vigtigt at du købet et sæt der passer til det formål, regntøjet skal bruges til. Skal du f.eks. cykle eller udføre andre former for fysisk aktivitet, er det yderst vigtigt at regnsættet er meget åndbart. Skal du derimod primært bruge regntøjet til, at gå en tur eller lufte hunden, behøver du ikke at vægte åndbarheden så højt.

Beton og fladskærm giver den ultimative oplevelse

Det handler ikke om at se tv eller film. Det handler om at få en oplevelse. Den ultimative oplevelse.

Min gode ven Klaus har vist mig hvad det vil sige at få den ultimative oplevelse når det drejer sig om at se en god film.

Vi har tit haft diskussionen. Biograf eller fladskærm? Jeg har altid talt for at tage i biografen. Den bedste filmoplevelse får man i biografen. Basta. Fladskærm er en flad oplevelse. I biografen føler jeg at jeg kan lade mig suge med ind i filmen. Ja, det er næsten som om jeg deltager i historien.

Biografens lærred er så stort at jeg må dreje hovedet for at få det hele med. Jeg elsker det.

Men trods mine mange argumenter har jeg ikke kunnet overbevise Klaus. Og han kunne heller ikke få mig til at skifte mening. Indtil…

I fredags ringede Klaus: – Hej, vil du med i biografen?

Jeg var ved at falde ned af stolen. – Er du syg? Spurgte jeg. – Hvad blev der af fladskærmen?

Vi mødes hos mig klokken syv, svarede han. Og så var den samtale slut.

Jeg blev næsten omvendt

Jeg holder stadig meget af biografen, men jeg må indrømme at Klaus overraskede. Han havde købt et Loewe Individual Slim Frame i 55”.

Klaus har en imponerende villa med betonvægge der får arkitekter til at falde i svime. Han havde lavet ny indretning af stuen. I den ene ende havde han sat fladskærmen op på væggen.

Jeg var betaget allerede inden han tændte for vidunderet. Det stod fantastisk godt og knivskarpt i sin enkelhed, på den rå beton. Akustikken er helt speciel i stuen på grund af væggene, så Klaus havde eksperimenteret lidt med lyden.

Sammen med Loewe-fladskærmen havde han købt en Universal Speaker til loftet. Den gav rummets surround sound et ekstra løft.

Billede og lyd gik hånd i hånd med en æstetisk oplevelse i verdensklasse. Lyden var superb og billedet var knivskarpt.

Jeg er ikke i tvivl om at min næste fladskærm skal være fra Loewe.

Biografen og Loewe står uafgjort. Så næste gang jeg inviterer min kone til at se en film, så spørger jeg: Vil du med over til Klaus?

Beliggenhed er Alfa -Omega

Den perfekte grund er fundet, nu skal vi blot have blive enige om, hvordan drømmehuset skal indrettes. Vi har netop investeret i en af de største beslutninger i vores liv hidtil, nemlig den skønneste grund med udsigt udover vandet, nærliggende skov og tæt på daginstitutioner. For vores vedkommende betyder beløbet på hvad dette hus kommer til at koste ikke det store. Vores største ønske er nærmere, at opbygge et spirituelt frirum som kan være familiens base i mange år frem.

En kunst at vælge de rigtige firmaer
Når man skal have bygget sit hus, skal man ikke bare tage stilling til hvordan man gerne vil have det til, at se ud. Det kræver også man finder de rigtige til, at lave huset mange elementer til en pris og en kvalitet man kan være tilfreds med. Det sidste lyder umiddelbart som det nemmeste, men for os er det meget vigtigt, at de firmaer der kommer inde over byggeriet var til at stole på. Udover vi allerede har haft kontakt med en super dygtig tømmer, en pålidelig murer og en erfaren taglægger, har vi også fundet den mest servicemindede blikkenslager. Firmaet han arbejder for udfører altid arbejdet til punkt og prikke. Blikkenslager firmaet med tilknytning til Århus er kendt for, at overholde alle aftaler forlanger en meget fair pris for deres arbejde.
Vi synes selv, at der er rigtig mange ting der er faldet på plads i forhold til indretning, håndværkere og hvilke materialer vi gerne vil benytte. Men der kan jo altid komme nye tanker ind på sådan et stort projekt. Måske man aldrig bliver færdig, men store som små projekter, når man er husejer?

En nødvendighed med skilte i nutidens digitale hverdag?

Min virksomhed har lige skiftet adresse med en rigtig lækker placering nede i midtbyen. Men i forbindelse med en flytning er der virkelig en masse praktiske formaliteter, som man skal have ordnet og styr på, før man kan sætte sig tilbage i kontorstolen og komme i gang med at arbejde igen. Vi havde selvfølgelig en flyttevirksomhed til, at hjælpe os med flytning af alt inventar. Men der er stadige mange småting, som man overser. Det er bare desværre disse, som tager det meste af ens dyrebare tid. Omvendt er det også ting som disse, der giver det sidste finish. En af de vigtigste ting vi skulle have ordnet, var et par nye skilte med vores virksomheds navn på. Det kan være ret svært, at finde vores kontor, da der ligger mange adresser på et meget lille område. Derfor synes vi det var nødvendigt med nogle skilte, der skulle hjælpe kunder og samarbejdes partnere med at finde os når de kom på besøg.
Omvendt havde vi også tænkt tanken, om det overhovedet var en nødvendighed, at sætte skilte op i vores tids digitale virkelighed, hvor Google Places og Google Maps kan finde alt på kloden med få sekunders venten. Da, vi arbejder i online branchen er både vores kunder og samarbejdspartnere super kompetente når det kommer til brugen af internetbaseret tjenester.

En stolt virksomheds ejer

Her fandt vi hjemmesiden www.expression.nu, som håndterede alle mulige former for bannere, skilte osv. via en rigtig nem og overskuelig hjemmeside. Vi tog helt simpelt bare kontakt til virksomheden som viste sig at være utrolige serviceminded og gode til at spørge indtil hvilke ønsker og forventninger vi havde til det de skulle lave for os.
Nu har vi fået gode gammeldags skilte op at hænge. Selvom det ikke er særligt fancy, så bliver man alligevel lidt stolt når man hver morgen går forbi et skilt hvor ens virksomhedsnavn står på. Det giver fornyet energi og lyst til at arbejder for noget man virkelig brænder for og tror på kan blive en succes.

Husstøvmider i hjemmet

Vi kender det alle sammen. Små nullermænd liggende rundt omkring i hjørner og kanter. Og lige som man har støvet af synes tingene igen at være dækket af støv.
Det er meget naturligt, men meget af det kan forebygges ved at have et sundt indeklima og ved at rengøre noget oftere og selvfølgelig have en ordentlig støvsuger med et godt filter. Continue reading

Det sjove spil bingo

Spillet, hvor det gælder om at være den første til at få udfyldt en række eller en spilleplade, er trods sine mange år på bagen stadig yderst morsomt og underholdende. Vi har vist alle spillet bingo eller banko med vores bedsteforældre i sin tid, og i dag ser vi vores børn vokse op med tv-showet Bingo Banko. Continue reading